O mně

Simply Sara. Jednoduše Sára.

Miluji život ve všech jeho formách. Žiji s nohama na zemi, hlavou v oblacích, srdcem na dlani, a taky v rytmu ode zdi ke zdi. Dovoluji si být svá a žít život, co má jiskru.

Moje dlouhá a klikatá cesta

Zní to tak jednoduše a lehce, ale přiznávám, že cesta byla dlouhá a klikatá. Dlouho mi chyběla důvěra v to, že mám na tomto světě svoje místo, že nejsem ani moc, ani málo, a že nemusím být dokonalá, abych byla milovaná. Nemám žádné zjevné vysvětlení, proč to tak bylo. Vyrostla jsem v milující rodině a na co jsem sáhla, to se mi vždy dařilo.

Přesto ve mně přetrvával pocit marnosti a nedostatečnosti, jako by ve zdi mého života chyběla hned v základu cihla a tou dírou co po ní zbyla, unikala moje radost z bytí. Se zápalem sobě vlastním jsem dlouhé roky zkoušela tuto díru zaplnit. Mám diplomy ze tří vysokých škol a různými certifikáty si můžu vytapetovat byt. Žila jsem ve třech různých zemích, kde jsem si od základu vybudovala nový život a úspěšnou kariéru. Cestovala jsem, poznávala nové, úžasné a inspirující lidi, stala se expertkou na řešení problémů velkých i malých organizací. Můj život byl plný, úspěšný a já prázdná.

Moje uvědomění

V létě roku 2016 jsem trávila týden na řeckém ostrově v domě své přítelkyně Helen. Byl to krásný čas. Od rána do večera jsem plavala v moři, vyhřívala se na sluníčku a spřádala plány na další projekt, který mi měl potvrdit moji SEBEhodnotu. A pak, při jednom večerním koupání, Helen vyslovila větu, která mě naprosto ohromila. Sári, proč se tak snažíš být tím, kým už jsi?

Uvolnit se do bytí. Přestat se SNAŽIT být hodná, krásná, úžasná, úspěšná. Přestat tlačit na pilu a nechat věci plynout. Otevřít svoje srdce sobě samé a začít se učit přijímat svoje dary i stíny, svoji jedinečnost, která prostě JE.  Změna nenastala přes noc. Helenina věta nebyla zaklínací formulkou, která mě vysvobodila ze zakletí. Byla ale jiskrou, která zažehla světlo v mém vědomí. Byl to začátek mé cesty k SEBELÁSCE.

Moje cesta

Na má cestě bylo několik důležitých milníků. Studium NLP – (neurolingvistické programování), mně otevřelo vnímání bytí nejen v rovině mentální, ale i fyzické, emoční a energetické. Praxe Heartfulness meditace – meditace otevřeného srdce, mně ukázala cestu k laskavosti.  A pak, v roce 2019 jsem se rozloučila s životem kariéristky a po 20 letech života v zahraničí se odstěhovala za milovaným mužem do karavanu kousek za rodným městem.

Návrat ke kořenům. Všechno, co dávalo mému životu punc důležitosti a úspěchu najednou nehrálo žádnou roli. Stála jsem úplně nahá ve svém vlastním životě a nebylo kam utéct. A tak jsem poprvé zažila pocit absolutního ticha a klidu. A taky vděčnosti za život a za svoji rodinu. Chvíli jsem si dovolila jen tak plynout. Vypla hlavu, nechala se vést. A začala tančit.

“Netančíme proto, abychom se v tanci ztratili, ale proto, abychom se našli” (Gabriele Roth).

V tanci jsem se konečně dokázala uvolnit a uviděla to, o čem mluvila Helen. Jsem všechno, čím se tak snažím být.

Moje poslání

SebeVĚDOMÍ, sebePŘIJETÍ a sebeLÁSKA mně dnes dovolují být SVÁ, zářit a užívat si to. A vůbec to není o tom, že mám hotovo. Každý den přináší nové výzvy a zkoušky. Uvolnění má mnoho vrstev, zdravé hranice je pořád potřeba nastavovat a pokladnice mých stínů se zdá být bezedná. Svoje zkušenosti a znalosti dnes používám k tvoření prostoru ve kterém se i ty můžeš uvolnit do své ženskosti, jedinečnosti, zažehnout svou jiskru a dovolit si zářit.